【你想做業主】老婆換樓要求多多 「絕世」筍盤邊度搵?

香港人出名繁忙又心急,「做業主」更加要夠準夠貼夠快「搜」。辛苦儲到首期只是第一步,之後還有甚麼關要過?講求成本效益的你,如何可以用最少時間同成本,做出至Smart決定?

美聯物業特約VIU TV【你想做業主】置業真人show將從11月14日起,連續三週於周六晚10:45熱播!

第一集足本版回顧

第二集足本版回顧

上一集,製作組找來三對不同背景的情侶,跟著他們全城搵樓,直擊三段不一樣的置業旅程,希望有為同樣有「業主夢」的你帶來啟示喇!

各位還記不記得強勢老婆Hathi?一心想換樓的她,似乎對新屋好有要求,究竟一次過要滿足幾多個搵樓願望?而老公Daniel則好似永遠無法了解老婆心目中「筍盤」具體甚麼樣,「矛盾」一觸即發。

而全職投資者Ryan已有三層樓在手,最新目標是買多層樓做投資用途,但老婆Judy則希望他多顧家,原來因為屋企多了個BB,身經百戰的他如何拆解時間管理難題?又有甚麼殺手锏?

而上集出師不利的小情侶Monkey同Emily,心中「做業主」團火會愈燒愈旺還是熄滅呢?

3對情侶置業疑難再升級 想知劇情就密切留意節目喇!

想做業主?想搵幫手?立即下載升級版美聯筍盤APP,搵樓,美聯夠快「搜」!

分享: