【麗城花園】換樓3房小社區

麗城花園位於青山公路荃灣段,距離港鐵荃灣站大約幾分鐘車程,但自成一角,環境及實用率比市中心稍勝一籌。為愛靜嘅換樓客度身訂造。

麗城花園分3期發展,有19座,單位總數逾6000伙,以荃灣黎講,規模數一數二。屋苑主攻3房戶,大部份都以套房間隔,廳大房大,有住得鬆動;亦有少量2房開則,名副其實換樓天堂。

麗城花園規模大,發展猶如小社區,每期設有商場同小商舖,提供食肆同生活服務,3期基座就係街市,方便居民日常補給;不過要留意,屋苑每期泳池、健身室等康樂設施,住客唔可以共用。

家長客特別鍾情麗城花園附近嘅幼稚園,區內亦有名牌小學,好大程度方便仔女返學。住客平日外出靠巴士、小巴駁腳,無論去市中心,定係西鐵站,班次尚算頻密。

海灣花園位處嘅62小學校網,包括:荃灣官立小學、香港浸信會聯會小學、中華基督教會基慧小學(馬灣),同埋,海壩街官立小學至於,荃灣區中學,包括:荃灣官立中學、可風中學(嗇色園主辦)、荃灣公立何傳耀紀念中學、寶安商會王少清中學,都係家長心儀目標之一。

客服熱線:2311-1200

相關文章 :

【海之戀‧愛炫美】無敵海景私樓 配套齊全... 荃灣西鐵站上蓋屋苑海之戀第二期項目愛炫美,是區內焦點新盤之一,盡顯地利優勢,接通鐵路網絡,四通八達。自住出入方便,投資亦具潛力,大部份單位景...
【大角咀搵樓】君滙港・大同新邨・形品·星寓 ・原區升學比率稱王... 不少對學校校網有揀擇的父母,都會知道著名的32校網, 可能相比傳統名校網,它的名校數量未必有那麼多,但是對於不想搬來搬去的家庭來說,這裡就是...
【富健花園】屯門南河景居屋王 屯門年輕居屋向來搶手,不過講到生活便利,不得不提有屯門河相伴嘅富健花園,屋苑周邊配套設施齊全,衣食住行不遜同區私樓。...
【泓都】臨海年輕私樓 區內罕有 港島西堅尼地城以單幢及小型物業主導,而臨海住宅屋苑就以泓都具有名氣。而且,屋苑位於西區傳統名校網,亦鄰近港鐵站,吸引中產家庭計劃進駐呢區。...
【馬鞍山搵樓】天宇海.曉峯灣畔.嵐岸.換樓新熱點... 近年唔少換樓客聚焦馬鞍山,全因馬鐵通車之後,呢度嘅靚盤漸漸受到大眾注目!無敵海景,背山面海,成熟嘅配套發展,靜中帶旺嘅社區模式,係唔少換樓人...
分享: